Hanne

Eppuluokkalainen ihailee isosiskon kädessä olevaa liskotatuointia. ”Minäkin haluan isona tatuointeja!”. Isosisko sai piirtää eppuluokkalaisen käteen monet liskot ennen tämän kasvamista isoksi.

Siitä se alkoi. Kiinnostus tatuointeihin. 

Vuonna 2000 se isosisko Pakkanen aloitti tutustumisen tatuoimisen saloihin ja PikkuPakkanen seurasi tiiviisti vieressä. Kunnes tuli se päivä kun oli aika PikkuPakkasen astua puikkoihin. Siitä päivästä on nyt 13 vuotta.
Siskon ohjaamana pääsin alkuun. Tie on pitkä ja kivinen. Mutta se on intohimo, mikä ajaa ihmistä. Kun löytyy se palo johonkin. Se palo syttyi 7 vuotiaan Hannen sisällä.

Omat siivet kun kantoivat, oli aika haastaa itseä. Tutustua, tutkia, opiskella. Ja sitä jatkan tänäkin päivänä.
Halu oppia jatkuvasti uutta on avainsana tällä alalla. Toki voi ”kangistua kaavoihin” ja toteuttaa vain yhtä tyyliä. Mutta se ei sovi Pakkasen pirtaan. 

Kuljen ajan hermolla koko ajan, pidän silmällä uusia tyylilajeja, uusia tekniikoita. Ei ole kovin montaa tyyliä, mitä en taitaisi tai juuri opettelisi. Ja jos nyt sattuu olemaan, niin opetellaan lissee!

”Mikä on pieni, pyöreä ja musta ja sinkoilee joka puolelle?
– Pakkanen”

Perfektionisti. Sekin minä olen. Minä en ole nopea. Minä en sutaise. Mikäli siis haluat ”hetimullenytnopeestijahalvalla” niin olen väärä tatuoija sinulle. Mutta muut otan avosylin vastaan!

Oli kysymyksesi tatuoinneista mikä tahansa – Minä vastaan.

Oli ongelma mikä tahansa tatuointeihin liittyvä  – Autan ratkaisemaan.

Mikäli haaveenasi on tatuointi, mutta et tiedä mikä – Yhdessä se löydetään.

Ota siis rohkeasti minuun yhteyttä.
Se onnistuu Facebookissa, Instagramissa sekä sähköpostilla tattoopakkanen@gmail.com 

Työskentelen vain sopimuksen mukaan, joten minua ei kannata käydä studiolla huhuilemassa.

Työnäytteitä löydät lisää Facebookista ja Instagramista 
Tattoo Pakkanen

Ensihoito kotiuduttuasi. Tämä on erittäin tärkeä malttaa tehdä kunnollisesti.

 • Poista kelmu heti kotiin päästyäsi.
 • Pese kätesi huolellisesti saippualla.
 • Pese tämän jälkeen tatuointi lämpimällä vedellä ja kädellä kevyesti hangaten, puhtaaksi asti. Lopuksi vielä viileällä vedellä. 
 • Ota tatuoinnillesi oma pyyhe, mitä et käytä muuhun tai vaihtoehtoisesti käytä talouspaperia kuivaamiseen. Taputtele, älä hankaa. 
 • Odota 10 min.  Mikäli ihosta nousee kosteutta (kudosnestettä) tatuoinnin pinnalle, toista pesua niin kauan, että kuva ei kostu pesujen välissä.
 • Tee tämän jälkeen vielä viimeinen pesu ja kuivaus, jonka jälkeen rasvaa kuva heti ohuesti tatuointirasvalla.

Tuore tatuointi on avohaava, joka vaatii erityistä huolenpitoa.

Pese kätesi ensin saippualla ennen kuin kosket tatuointiisi.
Aina ennen rasvausta sekä ennen tatuoinnin pesua. Tämä on erittäin tärkeää, käsissäsi on paljon bakteereja, jotka voivat tulehduttaa uuden tatuointisi.

Rasvaa kuvaasi riittävästi.
Älä missään vaiheessa päästä kuvaasi kuivumaan. Rasvaa tatuointisi aina heti pesun jälkeen sekä 2-3 tunnin välein. Tarvittaessa useamminkin mikäli kuva tuntuu kuivalta.
Käytä ohuita kerroksia rasvaa. Tatuoinnin uittaminen rasvassa on yhtä paha kuin sen kuivaminenkin. 

Pese kuva aamuin illoin.
Liika peseminen kuivattaa ihoa, mikä ei ole hyväksi paranevalle kuvalle.
Rasvaa kuvasi ohuesti 30min ennen aamupesua MIKÄLI kuva tuntuu kuivalta yön jäljiltä. Tämän jälkeen pese kuvasi pelkällä lämpimällä vedellä ja kädellä kevyesti hangaten. Pese lopuksi kylmällä vedellä, taputtele kuivaksi ja rasvaa välittömästi ohuesti.
Iltapesuun käytä PH-neutraalia saippuaa. Sitä saat ostettua meiltä sekä kaupassa myydään Lactoline-merkkistä, joka soveltuu myös mainiosti. Toimi muutoin samoin kuin aamupesun kanssa.
Mikäli hikoilet (urheilu/kuntoilu) tai työsi on sellaista, että kuvasi likaantuu, pese tällöin myös urheilun/työpäivän jälkeen. Pyri välttämään hikoilu ensimmäisen kolmen päivän aikana.

Huomioi nämä

Suosittelemme tatuoinnin hoitoon ​siihen tarkoitettua öljyä/rasvaa. Voit ostaa sen meiltä. Kookosöljy käy myös.

Apteekista ja kaupasta ostettavissa olevat rasvat eivät ole suositeltavia. Ne eivät ole tarkoitettu tatuoinnin hoitamiseen vaan korjaamaan vaurioita ihosta. Tämä aiheuttaa aina poikkeuksetta värien haalistumista tuoreessa tatuoinnissasi.

Tatuoinnin hoitoon EI saa käyttää Helosan- tai Bepanthen-merkkistä rasvaa eikä myöskään minkäänlaista kortisonivoidetta tai huulirasvaa.

Jatka tatuointisi rasvaamista kunnes iho on täysin parantunut. Tähän menee ihmisestä riippuen 1-1,5kk. Suositeltavaa on rasvata tatuointia parantumisen jälkeenkin, esimerkiksi suihkun jälkeen.

Uiminen on kielletty paranemisen aikana. Uimavedestä, oli se järvi tahi uimahalli, pääsee bakteereja tatuointiisi ja tatuointisi voi tulehtua todella pahasti.

Mikäli haluat saunoa, vältä kuumia löylyjä (yli 70oC) ja suojaa tatuointisi viileäksi kostutetulla pyyhkeellä. Tatuoinnissa oleva rupi pehmenee aina suihkun ja etenkin saunan yhteydessä, joten erityisvarovaisuutta tarvitaan – pienikin pyyhkeen raapaisu voi viedä kuvasta palan mukanaan.

Suojaa tuore tatuointisi auringolta. Käytä vähintään 50 suojakerrointa ensimmäisen kesän aikana. Aurinko haalistaa värejä.

Vältä hankaavia vaatteita, erityisesti saumat voivat olla kohtalokkaita raapiessaan kuvaa paranemisen aikana.

Älä missään vaiheessa nypi kuvassasi mahdollisesti olevaa rupea.

Tatuoinnillasi on takuu, mutta vain näitä ohjeita tarkasti noudattamalla. Tatuoijasi näkee kyllä mikäli niitä ei ole noudatettu.

Mikäli olet yhtään epävarma ja jokin asia mietityttää, ota rohkeasti yhteys Hanneen, älä jää yksin pohtimaan.

* Kun noudatat näitä em. ohjeita on tatuoinnillasi aina Pakkasen antama takuu. Hoito-ohjeen noudattamatta jättäminen siirtää vastuun tatuoinnista asiakkaalle. Mikäli koet, että kuvassa on puutoksia, ota minuun yhteyttä kuukauden sisään tatuoimisesta, niin voin tarkistaa kuvan paranemisen. Mikäli tatuoinnissa on väripuutoksia, jotka eivät johdu puutteellisesta/väärästä hoitamisesta, korjaan sen. Takuukorjaus tehdään mahdollisimman pian paranemisen jälkeen. Takuu on voimassa 1kk. 

 • TATTOO AFTERCARE®

20ml (9,50€) ja 10ml (5,50€)

Ehdoton asiakkaiden ja Pakkasen suosikki!

Ominaisuudet:

 • Luonnolliset ainesosat.
 • Säilyttää värien kirkkauden.
 • Monia muita täydentäviä käyttötarkoituksia.
 • Ei sisällä parabeeneja, lanoliinia, öljyä, väriaineita tai alkoholia.
 • Vegaaniystävällinen ja cruelty free.
 • Välitön rauhoittava vaikutus tuoreelle tatuoinnille.
 • Kaikki aineosat ovat peräisin luonnonmukaisista aineista, jotka ovat peräisin kestävistä tai viljellyistä viljelykasveista.
 • Ei sisällä kemiallisia säilöntäaineita. Luonnollisten säilöntäaineiden, kuten E-vitamiinin, käyttö hidastaa hapettumisprosessia, mikä auttaa kokonaistuotetta kestämään huomattavasti pidempään. Säilyvyys 18 kuukautta.

 


 • LOVEINK Tattoo oil Aloes

50ml (17,00€)

Tattoo Oil Aloe –  tunnettu ja todistettu resepti  tatuointivoista nyt uudessa muodossa, joka tarjoaa entistä helpomman käytön tatuoidulle iholle. Lasipullossa oleva nestemäinen öljy levitetään pipetillä.

Tattoo Oil Aloe  on erinomainen tuote tatuointien hoitoon. Se toimii täydellisesti sekä päivittäin että paranemisen aikana. Aloe Vera mehulla  rikastettu huolellisesti sovitettu vegaaninen koostumus luonnollisesta öljystä täyttää kaikki tatuoidun ihon tarpeet. Levitä vain ohut kerros tuotetta ja nauti välittömistä vaikutuksista.

Aloe-lehtimehulla  on monia ominaisuuksia, jotka ovat hyviä tuoreiden tatuointien parantamisessa ja päivittäisessä hoidossa, mukaan lukien:

 • kosteuttaa ja ravitsee ihoa
 • nopeuttaa haavan paranemista ja ärsytystä
 • rauhoittaa ihon ärsytystä, polttelua ja kutinaa
 • antibakteerinen

 


 • LOVEINK Tattoo soap Silver

50ml (9,90€)

Tattoo Soap on luonnollinen, hypoallergeeninen kaliumsaippua, johon on lisätty kolloidista hopeaa. Saippua on täydellinen tatuoinnin pesemiseen paranemisen aikana. 

Herkullinen koostumus ei ärsytä ihoa, ja hopean lisääminen suojaa tuoretta tatuointia kaikenlaisilta infektioilta, jotka voivat estää paranemisprosessia.

 


 • Mr. Bear Family –

  Hurry up to heal up tattoo balm

30ml (24,80)

Hajusteeton. Luonnollinen, rikas ja syväkosteuttava tatuointivoide.
Ainesosat, kuten aprikoosiydinöljy, sheavoi ja kookosöljy, ravitsevat, kosteuttavat ja rauhoittavat.
Mehiläisvaha ja auringonkukkavaha suojaavat ulkoisilta tekijöiltä.
Argaaniöljy ja luonnollinen E-vitamiini auttavat ihoa pitämään kimmoisana ja joustavana. 

 

 • Otat minuun yhteyttä laittamalla viestiä sähköpostitse osoitteeseen tattoopakkanen@gmail.com tai Facebook/Instagram @tattoopakkanen.
 • Kerrot viestissäsi minkälainen tatuointi sinulla oli haaveissa. Mikäli ajatuksesi ei kuitenkaan ole täysin selkeä, ei hätää! Minä autan sinua mielelläni ideoinnissa sekä ajatusten kasaamisessa kuvan suhteen. 
 • Mikäli sinulla on jo valmis kuva, tai ideakuvia, lähetä ne minulle samassa viestissä liitteenä.
 • Kasattuamme ajatuksen uudesta tatuoinnistasi varaamme ajan tatuointisi tekemiselle. Voimme ennen sitä tarvittaessa varata sinulle myös maksuttoman suunnitteluajan, mikäli haluat tavata kasvotusten ja suunnitella tatuointiasi. Suunnitteluajan kesto 15min.
 • Peitekuvaprojekteissa varaamme poikkeuksetta suunnitteluajan.
 • Lähtökohtaisesti piirrän aina kaikki tatuoinnit itse, jolloin ne ovat aina uniikkeja. En uusiokäytä omia piirroksiani.
 • Ajan varaamisen jälkeen piirrän tatuointisi ennen tatuoimispäivää ja lähetän sen sinulle, viimeistään edeltävänä päivänä, tarkistettavaksi haluamaasi viestintäkanavaa käyttäen.
 • Saatuasi kuvan tarkastettavaksi katsot sen tarkkaan ja huolellisesti läpi ja ilmoitat minulle mikäli siinä on muutettavaa, lisättävää tai korjattavaa. Toki myös mikäli kuva on mielestäsi valmis ja olet siihen 100% tyytyväinen.
 • Tästä seuraava vaihe onkin jo sitten tatuoinnin tekeminen sinulle varattuna aikana. 
 • Tule aina hyvin nukkuneena ja syöneenä sekä ilman krapulaa.
 • En tatuoi humalaisia tai minkään muunkaan päihde-aineen alaisena olevia.
 • Muista henkilökohtainen hygienia ja puhtaus.
 • Huoneeni ei ole järin suuri, joten keskustelethan kanssani ennen kuin tuot mukanasi kädestäpitäjää.
 • En tatuoi intiimialueille enkä kainaloon.
 • Kasvo- ja pääalueen tatuoinneissa varaamme aina ensin konsultaatioajan.
 • Tatuoinnin ottaminen raskaana vaarantaa, tulehdusriskien mahdollisuuden vuoksi, syntymättömän lapsesi hengen. Tämän vuoksi en tatuoi raskaana olevia.
 • Ota mukaasi jotain sokeripitoista juotavaa. Tatuoiminen voi aiheuttaa äkillistäkin verensokerin laskua, joten varautumalla voimme välttää mahdolliset heikotukset, huonovointisuudet sekä pyörtymiset.
 • Mikäli tatuoimisesi kestää kaksi tuntia tai kauemmin, on syytä varautua myös eväillä.
 • Pukeudu mukavasti. Älä laita ykkösiä päällesi. Suosittelen tummia, joissa mahdolliset musteroiskeet yms. ei näy, ja puristamattomia vaatteita, jotka on helppo pukea hankaamatta/puristamatta tuoretta tatuointia. 
 • Ota mukaasi kuulokkeet sekä laite, jolta voit kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvaa. Näin aikasi kuluu mukavammin!
  Työskentelen aina huomioon ottaen sinun, sekä omat, tarpeet.
 • Pääset vessaan, venyttelemään, nauttimaan eväitä nälän sattuessa sekä tupakallekin. Sinun tarvitsee vain sanoa minulle, ja voimme pitää taukoa. 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: