Timanttihionta – mitä, miten, milloin?

Tässä artikkelissa esittelemme timanttihiontakasvohoidon juurta jaksaen. Mitä se on, miksi siinä kannattaa käydä ja kenelle se erityisesti sopii. Kerromme myös miten toimia kotona timanttikasvohoidon jälkeen ja kuinka usein hoidossa tulisi käydä maksimaalisten hoitotulosten saamiseksi. Toivotamme sinulle lukemisen iloa!

Mistä on kyse?

Timanttihionta saattaa kuulostaa äkkiseltään melko hurjalta hoidolta, jos ei ole sellaisessa aikaisemmin käynyt. Timanttihionta on kuitenkin täysin kivutonta, eikä aiheuta minkäänlaisia punoituksia, vaikka kyseessä onkin hyvin tehokas hoito. Voit lähteä hyvillä mielin hoidosta iho  kauniin kuulaana ja hehkuvana, ilman että tarvitsisi viritellä huiveja tai muita suojia kasvoja piilottamaan. Timanttihionta perustuu erinlaisille hoitopäille, On isoja päitä vartalolle ja pienempiä päitä iholle, se mikä on hoidon tehokkuuden kannalta merkittävää  on hoitopään karheus, niitäkin on eri asteisia. Näin pysytään ottamaan jokaisen asiakkaan oma ihotyyppi huomioon.  Hoitopään hiovan ominaisuuden lisäksi hoito perustuu myös imutoholle, joka on säädettävissä asiakkaan ihotyypin ja hoitotavoitteen mukaan. Iholla tunnet vain siis vähän imua ja hoitopään joka kulkee kasvoilla.

Mitä hoidolla voidaan saavuttaa?

Vaikka timanttihionta onkin täysin kivuton ihonhoito, se on samalla myös todella tehokas. Erityisesti sarjahoidoilla  saadaan näkyviä muutoksia aikaan. Hoidolla saadaan häivytettyä juonteita; niin ilmejuonteita kun naururyppyjä, kukapa ei haluaisi?  Hoito myös tasaa ihon sävyä ja pintaa; venymäjäljet, aknearvet ja maksaläiskät eheytyvät ja vaalenevat. Mikäli ihosi tuntuu käteen karhealta on tämä sinun hoitosi!  

Mikäli ihosi on herkkä ja herkästi reagoiva on tämä myös sinun juttusi! Herkkäihoisille hoito vaikuttaa ihoa vahvistavasti jolloin iho ei reagoi enää yhtä voimakkaasti, siis punoittele yhtä paljon.  Hoidossa ei käytetä mitään tiettyjä kosmetiikkatuotteita joten tämä sopii myös kosmetiikkalle allergisoituneille tai herkistyneille.

Mustapäistä ja miliumeista kärsivä, on päässyt mustapäistään eroon. Rasvaisesta ihosta ja aknesta kärsivä on saanut ihonsa tasapainotettua.. tarinoita on monia.

Timanttihiontaa vartalolle?

Timanttihiontaa voidaan tehdä myös muille kehon alueelle. Kaikki alueet päästä varpaisiin soveltuvat timanttihiontaan. Joillakin voi esimerkiksi decolteen alueelle tulla tukkeumaa ja nousta näppyjä. Myös yläselkä on alue, jossa on enemmän suuria talirauhasia, ja sinne voi tulla jatkuvasti epäpuhtauksia. Timanttihiontaa voidaan käyttää myös sisäänkasvaneiden karvojen hoitoon. Näille alueille on olemassa omat hoitopäänsä, ja niitä voidaan hoitaa yhtälailla, kuin mitä tahansa muutakin aluetta.

Timanttihionta poistaa kuolleita ihosoluja ja sekä stimuloi terveiden solujen toimintaa. Hionta lisää  kollageenin ja elastaanin tuotantoa sekä parantaa iholle laitettavien voiteiden imeytymistä ja tehoa.

Hoitokohteet:

 • harmahtava ja elottoman näköinen iho
 • auringon vaurioittama iho
 • pigmenttimuutokset
 • akne ja aknearvet
 • vanhenemismuutokset ihossa
 •  rasvainen iho
 • tukkeumat
 • laajentuneet ihohuokoset
 • mustapäät ja miliumit

Riittääkö yksi hoitokerta?

Tehokkainta timanttihionta on sarjahoitona, varsinkin silloin, kun yritetään saavuttaa jotain näkyvämpää tulosta. Perushoidoksi ihon kirkastamiseen ja tukkeumien poistoon riittää yksi hoitokerta. Kuitenkin silloin, jos lähdetään hoitamaan esimerkiksi aknearpia, tai kiinteyttämään ihoa tai vaikkapa tasoittamaan pigmettimuutoksia, kannattaa valita sarjahoito. Sarjahoitoa tehdään yleensä 4-6 kertaa viikon välein. Tämän jälkeen voidaan katsoa, kuinka iho on hoitoihin vastannut, ja jatkaa vaikka harvemmin kerran kuukaudessa tai tarvittaessa ylläpitoa.

Iloisessa hoitolassamme sinua palvelevat Josefiina, Pia ja Riikka, voit tutustua heihin tarkemmin klikkaamalla nimeä!

 

 • Auringonvaloa tulee välttää vähintään ensimmäiset 3 vrk, koska ihon luonnollinen suojakerros on kuorittu pois, ja iho on herkkä altistumaan pigmenttimuutoksille. Suojaa iho hyvin korkean suojakertoimen omaavilla voiteilla. Hoitoa suositellaankin mieluiten syksystä keväälle tehtäväksi ja kesällä muita hoitoja, esimerkiksi vahvistavia, suojaavia ja kosteuttavia hoitoja.
 • Suojaa ja kosteuta ihoa hyvin. Nyt saat kaikki tehoaineet hyvin imeytymään ihoosi. Vaikka timanttihionta on kivuton hoito, iho saattaa tuntua kiristelevältä tai nipistelevältä. Tämä on aivan normaalia ja kuuluu asiaan. Muista kosteuttaa ihoa hyvin.
 • Ihoa kannattaa huuhdella kylmällä vedellä
 • Jos ei ole pakko, niin älä meikkaa samana päivänä, jos on pakko, käytä mineraalimeikkejä, jotka ovat luonnollisempia ja antavat ihon hengittää.
 • Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää viikon verran.
 • Voit hyödyntää ihon kuorintaa ja antaa iholle tehoaineita ja lisätä naamioiden käyttökertoja.

Vaikka timanttihionta sopiikin melkein kaikille, on olemassa myös tilanteita, jolloin timanttihiontaa ei voi tehdä. Näitä ovat mm

 • Olet käyttänyt voimakkaita kuorintoja, tai A-vitamiinipitoisia voiteita viimeiseen kuukautee. Myös aknelääkitys Roacutan on sellainen, että timanttihiontaa ei voida tehdä.
 • Kortisonilääkitys
 • Herpes tai muu aktiivinen tulehdus
 • Psoriasis

Tämän artikkelin tarjosi Pia.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: