Anti-age ihonhoito

Jokainen meistä vanhenee. Ikääntymistä ei voi estää, mutta sen tuomia ulkonäöllisiä muutoksia voi hidastaa. Ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä ihollamme, varsinkin ohuimmilla ihoalueilla kuten silmänympäryksillä, suun ympärillä ja kaulan iholla. Näiden lisäksi käsiemme iho paljastaa heti ikämme sillä se on jatkuvasti alttiina kaikelle kulutukselle ja ympäristön vaikutuksille. Ikääntyminen on luonnollinen osa elämää, mutta ennenaikaista ikääntymistä voimme ennaltaehkäistä oikeanlaisilla elintavoilla ja ihonhoidolla.

Ihon ikääntymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat:

Perimä
Terveyden tila
Elinympäristö
Elintavat
Henkinen hyvinvointi
Hormonitoiminta
Ihonhoitotottumukset

Perimään emme voi vaikuttaa. Mutta elintavoillamme ja elinympäristöllämme on merkitystä. Niiden avulla voimme vaikuttaa ihomme ikääntymiseen. Tupakointi, aurinkosuojan puute, ihon hoitamattomuus, vääränlaiset ihonhoitotuotteet, niukka ruokavalio, vähäiset yöunet, hoitamattomat sairaudet, ihon kuivuminen, stressi ja alkoholi aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä. Ihminen on kokonaisuus, yksi asia vaikuttaa aina toiseen.
Syömällä monipuolisesti, nukkumalla riittävästi, harrastamalla liikuntaa, huolehtimalla terveydestäsi sekä henkisestä hyvinvoinnistasi, käyttämällä aurinkosuojaa ja hoitamalla ihoasi ihotyypillesi sopivilla tuotteilla voit vaikuttaa ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Mitä ikääntyminen iholla käytännössä tarkoittaa?

Ikääntyessä solujen jakautuminen hidastuu, jolloin iho uusiutuu hitaammin, myös haavat parantuvat hitaammin. Iho vaurioituu helpommin. Ihon tuntoaistimukset heikentyvät. Ihossa valmistettavan D-vitamiinin määrä vähenee. Ihon oma suojaus ulkoisia tekijöitä kuten aurinkoa vastaan heikkenee, mikä taas altistaa UV-säteilyn aiheuttamille ihomuutoksille kuten pigmenttihäiriöille, ihosairauksille ja ennenaikaiselle ikääntymiselle. Iho ohenee ja veltostuu, tulee ryppyjä ja juonteita, huokoset näkyvät suurentuneina. Iho menettää kimmoisuutensa ja pehmeytensä. Verenkierto heikkenee, mikä vaikuttaa mm ihon väriin ja hapen ja ravinteiden kulkeutumiseen ihon kerroksissa. Ihon kosteuspitoisuus alentuu, jolloin iho kuivuu. Ihonalaisen rasvan määrä vähenee, minkä myötä kasvot näyttävät surkastuneilta. Karvatupen verenkierto heikkenee, ja hiusten ja karvojen lukumäärä vähenee ja ne ohentuvat. Myös niiden kasvu hidastuu ja väri harmaantuu.

Anti-age

Nykyisin markkinoilta löytyy hurjan paljon erilaisia ihonhoitotuotteita ikääntyvän ihon hoitoon.
Tuotteet sisältävät paljon kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia jotka pitävät ihon nuorekkaana pidempään. Tällaisia ainesosia ovat mm. hyaluronihappo joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja lisää ihon täyteläisyyttä. Vitamiinit, kivennäisaineet ja rasvahapot ravitsevat ihoa. Parantamalla ihon pintaverenkiertoa, aineenvaihduntaa, tehostamalla kollageenin muodostumista ja pitämällä ihon kosteutettuna, sekä suojautumalla aurinkoa ja kylmää vastaan voimme hidastaa ihomme ikääntymistä.
Anti-age tuotteita voidaan alkaa käyttää jo 30- ikävuodesta ylöspäin.
Anti-age tuotteiden tehoa voidaan parantaa käymällä kasvohoidoissa, jolloin tuotteet saadaan imeytettyä paremmin iholle. Monet kasvohoidot ja kasvohieronta vilkastuttavat ihon pintaverenkiertoa, kuorivat kuolleen ihosolukon pois, jolloin vaikuttavat aineet pääsevät paremmin ihoon, hoitolan tuotteet sisältävät lukuisia tehoaineita jotka virkistävät ihoa. Kosmetologi voi myös tehdä laitehoitona esimerkiksi timanttihionnan, jossa hoitopään ja alipaineen avulla voidaan saavuttaa näkyviä ja pysyviä hoitotuloksia juonteiden ja pigmenttimuutosten hoidossa.

Sinun omilla valinnoillasi on todella merkitystä,

Hengitä hetki syvään.

Nauti elämästä.

Huolehdi terveydestäsi.

Liiku. Juo vettä.

Käy kasvohoidossa.

Syö terveellisesti.

Nuku ja lepää riittävästi.

Suojaa itsesi auringolta.

Hoida ihoasi päivittäin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: