Ammattina kosmetologi

Kosmetologi

”Sana ”kosmetologia” tulee kreikan kielen sanoista ”kosmos”, joka tarkoittaa maailmankaikkeutta, ”kosmein” joka tarkoittaa koristautua, ja ”logos”, joka tarkoittaa tietämistä ja tiedettä.” * Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Siihen paneudumme seuraavassa tekstissä.

Kosmetologin työhön kuuluu ihon hoitaminen, sen hoidossa opastaminen, erilaiset hieronnat, esteettiset hoidot (sokeroinnit, kestovärjäykset, kynsien lakkaus), ehostaminen sekä oikeiden kotihoito-tuotteiden valinnan opastaminen/myyminen. Kosmetologi ei ole lääkäri, eikä hän siis voi diagnosoida tai parantaa sairauksia, hän voi kuitenkin mahdollisesti hoitaa ja helpottaa erilaisten sairauksien aiheuttamia oireita. Jos sinulla on joku sairaus, tulisi sinun kuitenkin keskustella mahdollisista kosmeettisista hoidoista myös lääkärisi kanssa.

Mitä kosmetologin ammatti pitää sisällään?

Ihon hoitaminen ja kosmetologina työskentely edellyttää riittävää tietämystä hygieniasta, ihmisen anatomiasta, ihon rakenteesta ja sen toiminnasta, erilaisista ihotyypeistä ja ihosairauksista. Näiden lisäksi kosmetologilla tulee olla tietämystä erilaisissa ihonhoitotuotteissa käytetyistä raaka-aineista, hoitomenetelmistä, tarvikkeista ja laitteista sekä näiden vaikutuksesta iholla. Käydessäsi kosmetologilla saat täytettäväksi perustietokortin jonka tietojen pohjalta kosmetologi osaa kokonaisvaltaisemmin arvioida ja hoitaa juuri sinun ihoasi. Kortissa esitetään muutamia kysymyksiä liittyen elämäntapoihisi, mahdollisiin sairauksiin ja elämäntilanteeseen. Näin ollen kosmetologilla pitää olla myös tietoa ravinnon, liikunnan ja muiden elämäntapojen vaikutuksesta hyvinvointiisi.

Tätä kaikkea kosmetologiopiskelijat opettelevat koulussa ensin teorian ja sitten käytännön kautta, ennen työssäoppimiseen ja työelämään siirtymistä. Hyvä koulutus antaa erittäin hyvän pohjan työelämän aloittamiselle, kaikkea ei kuitenkaan voi kirjasta oppia ja kokemusta tulee käytännön kautta. Me emme tiedä aina kaikkea, emmekä mahdollisesti osaa vastata heti suoraan kysymykseesi, mutta me selvitämme vastauksen sinulle.
Kosmetologin ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen vaativat jatkuvaa ylläpitoa myös opintojen päätyttyä. Tuotteet ja hoitomenetelmät kehittyvät jatkuvasti.

Auta kosmetologiasi auttamaan sinua

Parhaan mahdollisen hyödyn saat irti kosmetologin tekemistä hoidoista ja käytetyistä tuotteista:
1. Kertomalla mitä hoidolta/tuotteelta toivot.
2. Olemalla rehellinen ihoasi ja terveydentilaasi koskevissa kysymyksissä.
3. Noudattamalla kosmetologin sinulle antamia ohjeita.

Miten voimme palvella

Kosmetologin tekemä hoito antaa sinulle hyvät lähtökohdat ihosi hoitoon kotona. Meiltä saat aina mukaasi ammattilaisen laatiman henkilökohtaisen ohjeistuksen ihosi hoidosta sekä tuotteista mitä sinun kannattaisi käyttää. Tiesitkö että ihosi hoidon tarpeet vaihtuvat myös vuodenajan mukaan? Tästä syystä käyntiä kosmetologilla suositellaankin 3-4 kk välein. Säännöllinen vierailu kosmetologilla tekee hyvää ihan jokaiselle meistä.
Tuttu kosmetologi joka tuntee ihosi, osaa myös huomata siinä ilmenevät muutokset ja ohjata sinut tarvittaessa lääkärin puheille. Hoitolakäynti on myös oivallinen tapa ottaa hetki omaa aikaa. Jotain vain sinulle.
Kaikkien kosmetologin tekemien hoitojen keskeisin päämäärä ei ole vain hoitaa ihoasi, tai parantaa ulkonäköäsi, vaan myös rentouttaa sinua. Rentoutumishetki arjen keskellä on aivan yhtä tärkeää kuin ihonpuhdistus tai säärikarvojen sokerointi.

Varasitpa ajan sitten kasvohoitoon, hierontaan, sokerointiin tai jalkahoitoon, voit olla varma siitä että me olemme aina paikalla vain sinua varten. Me palvelemme sinua kaikella sillä ammattitaidolla mitä meiltä löytyy. Kaikki asiakaskohtaamiset ovat erittäin luottamuksellisia, emmekä koskaan saa paljastaa henkilökohtaisia asioitasi muille. Suhtaudumme suurella hienotunteisuudella työhömme ja tapaamme paljon erilaisia asiakkaita päivittäin.
Voit siis huoletta kertoa meille nolostelematta kiusalliseksikin kokemiasi asioita.
Toivottavasti tämä teksti avasi hieman sitä mitä me teemme työksemme.

Jos olet ikinä miettinyt varaavasi ajan kosmetologille niin suosittelemme rohkeasti tekemään sen.

*Ihonhoito kauneudenhoitoalalla, Sanoma Pro Oy, oppikirjasta

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: