Joulu näkyy kynsissä

Kynnet ja kynsinauhat ovat olennainen osa ihonhoitoa, myöhemmin kerromme niiden hoidosta mutta ajattelimme laittaa tänään pienen välipalapostauksen kevyellä aiheella. 

Joulu on punaista aikaa ja me rakastamme punaista joulua. Halusimme jakaa teille jotain, minkä huomasimme kun katselimme marras-joulukuussa meiltä lähteneitä kynsiä. Huomaatko saman? Tottakai huomaat. Sen lisäksi että kynnet ovat upeita kuvastavat ne kuvastavat täydellisesti tätä maagista joulunalusaikaa mitä saamme viettää. Kuvan kynnet ovat Josefiinan käsialaa.

Marraskuussa punaisen sävyt taittoivat vielä jonkun verran oranssiin, oranssi muuten oli syksyn yksi toivotuin väri! Mutta mitä pidemmälle jouluun tullaan sitä punaisemmaksi ja tummemman punaiseksi värit muuttuvat. Nähdään niissä ripaus kultaakin ja tietysti glitteriä!

Jouluna punaista löytyy ihan kaikkialta; tonttulakeista, joulupukin kaavusta, joulutähdestä, kirjeistä, postikorteista niin ja myös meidän lahjakorteista. Kaikki me liitämme punaisen rakkauteen, lämpöön ja kiintymykseen mutta myös royalin punaisen yleellisyyteen ja juhlaan. Punainen on myös kirkollinen väri ja tänään Lucianpäivänä voit nähdä Lucia-neidon kaavussa punaisen vyön merkkinä martyriudesta.

Vaikka Joulu onkin klassisesti punainen, mahtuu joulunaikaan muitakin värejä. Jouluun liittyy vahvasti tumman sininen, kulta ja tumman vihreä. Tumman sininen ehkä muistuttaa meitä vuoden pimeimmästä ajasta ja pilvettömästä tähtitaivaasta. Tumma vihreä taas vie mielen joulukuuseen ja sen jouluiseen tunnelmaan ja tuoksumaailmaan. Kulta taas tuo valoa kaamoksen keskelle, kultaa löytyy myös joulukynttilöistä ja kuusenlatvan tähdestä.

Uusina jouluväritrendeinä on noussut rinnalle musta ja hopea, mutta meidän kokemuksemme mukaan kynsissä nämä värit ovat vielä marginaalisia. Mutta ehkäpä, hyvinkin pian, siirrymme uudenvuoden tumman puhuviin sävyihin glitteri/paljetti twistillä.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: