Ihosi janoaa vettä, näin juotat sitä oikein.

Tässä kirjoituksessa pohdimme mitä kasvovesi on ollut ja mitä se on tänä päivänä. Kerromme myös onko kasvoveden laadulla väliä ja miten kasvovesi eroaa tavallisesta vedestä. Kerromme myös suosikki kotihoitotuotteemme joka sopii jokaiselle, kaikkina vuodenaikoina.

Kasvovesi on ehkä väärinymmärretyin ihon hoidon tuote. Vielä 1900-luvun lopussa kasvovettä pidettiin ihon puhdiksen viimeistelytuotteena eikä sitä kuivattavan ominaisuutensa vuoksi suositeltu kuin rasvaiselle iholle. Tänä päivänä kasvovesissä käytettävät raaka-aineet ovat kehittyneet ja monipuolistuneet niin että kasvoveden funkio ja merkitys ihon hoidolle on aivan toinen. Tänä päivänä kasvovesistä puhuttaessa voidaan puhua hoitovesistä.

Pintakuivuus on yksi yleisimmiltä ihon hoitoon liittyvistä ongelmista. Ongelma on ajankohtainen varsinkin syksy-ja talvikaudella kun ilma kuivuu ulkona ja sisätilojen lämmitys pahentaa ilman kuivuutta entisestään. Iho on elävä elin joka imee kosteutta itseensä kehosta sekä ympäristöstä. Liian kuiva ilma johtaa siihen ettei iho saa kosteutta mistään, varsinkin jos vedenjuominen on vähäistä ja suolan saanti riittämätöntä. Mitä vanhemmasta ihosta on kyse sitä huonommin iho saa kosteutta kehon sisältä.

Ihon kuivuuteen voi liittyä myös kolmas tekijä, väärät ihonhoidon tuotteet ja tottumukset. Liian pesevät tuotteet, kasvoveden käyttämättömyys tai väärin tulkittu ihotyyppi. 

Pintakuiva iho on herkempi epätasapainolle ja tulehduksille. Monelle tulee yllätyksenä se, että finnien syynä voikin olla liian kuiva ihonpinta. Kun tälläistä ihoa lähdetään hoitamaan vielä pesevämmillä tuotteilla pahenee tilanne entisestään. Muita merkkejä ihon kuivuudesta ovat ihon kiristyminen, kutina sekä hilseily.

Kauneushoitola Studio C-kaari, jyväskylä, bion

Miksi ei pelkkä vesi riitä?

Kasvovedessa on mukana vettä sitovia raaka-aineita eli humektantteja. Humektantit imeytyvät ihoon hyvin ja sitovat moninkertaisen määrän kosteutta itseensä. Tavallisessa vedessä ei näitä raaka-aineita ole vaan vesi katoaa ihosta nopeasti. Ammattikosmetiikan kasvovesissä käytetään vesilaatuja jotka ovat ravinteekkaampia kuin tavallinen vesijohtovesi. Tällaisia vesiä ovat esimerkiksi kukkavedet joissa on enemmän hoitavia raaka-aineita eli enemmän hoitotehoa

Kasvovesiä voidaan käyttää kahdella tavalla, ja niitä kannattaakin käyttää kahdella tavalla. Perinteinen tapa on laittaa tuotetta vanulappuun ja viimeistellä ihonpuhdistus sivelemällä tällä lapulla kasvoilta viimeiset epäpuhtaudet pois. Tätä tapaa käyttäessä on pidettävä huoli että vanulappu on riittävän kostea eli kosteuden tulee jäädä myös ihoon. Toinen tapa, ja merkittävämpi näistä, on suihkuttaa tai taputella tuotetta suoraan ihoon. Kylmien ja kuivien kelien kerrospukeutumissääntö toimii tässäkin asiassa, vesikerroksia voi taputella ihoon 3-7 kerrosta. Koskaan et voi laittaa sitä liikaa. Kasvovesi auttaa päälle tulevia tehoaineita ja hoitoaineita imeytymään ihoon jolloin niitä voidaan käyttää säästeliäämmin.

Sopiiko yksi kasvovesi kaikille?

Markkinoilla on kaikille ihotyypeille sopivia kasvovesiä mutta myös tiettyille ihotyypeille suunnattuja kasvovesiä.  Kuivaihoisille suunnatut kasvovedet ovat kosteuttavia ja sopivat kaikille, myös nuorelle iholle. Rasvaisen ihon kasvovesien erityisominaisuuksiin kuuluu talin tuotannon hillitseminen, ihohuokosten supistaminen ja ihon mattaisuuden ylläpitäminen läpi päivän.

Mikä merkitys on täyteläisillä voiteilla ja öljyillä?

Kuiva iho, myös tulehduksellinen iho eli iho jossa on finnejä, tarvitsee öljyä, ravinteita. Öljyt auttavat kosteutta lukittumaan ihoon, kun puhutaan täyteläisistä voiteista tarkoitetaan voiteita joissa on enemmän öljyjä ja ravinteita. Täyteläiset voiteet ovat loistavia talvisin mutta ne tulee aina yhdistää kasvoveden käyttöön.

Yksi varoituksen sananen talvipakkasille, laita ihonhoitotuotteet hyvissä ajoin ennen ulos lähtemistä, 20minuuttia on hyvä aika olla vielä sisällä.

Suosituksemme:

BiON refreshing toner on meidän suosikkimme. Kyseessä on kaikille ihotyypeille sopiva kasvovesi joka ennaltaehkäisee mustapäiden syntymistä sekä pintakuivuutta. Tuote on alkoholiton ja kasvopohjainen kasvovesi joka ylläpitää ihon täydellistä kosteutta, puhtautta, kimmoisuutta ja hyvinvointia.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: