Siveltimien ja meikkisienien puhdistus

Tänään käydään läpi välinehuoltoa eli miten, millä ja kuinka usein meikkisiveltimet ja sienet tulisi puhdistaa.

Otetaan ensimmäisenä käsittelyyn meikkisiveltimet

Puhdistusainetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen mitä materiaalia siveltimesi ovat. Synteettisistä kuiduista valmistetut siveltimet ovat kestävämpiä.  Jos niissä on oikein pinttynyttä likaa voi ne pestä hätätapauksessa vaikka astianpesuaineella. (Fairy)
Luonnonkarvoista valmistetut siveltimet ovat kuitenkin herkempiä.
Niiden pesussa kannattaa käyttää aina joko valmiina myytäviä meikkisiveltimille tarkoitettuja puhdistusaineita, Marseille-saippuaa tai shamppoota. Riikan suosikki on Marseille-saippua.

Sivellinten puhdistuksessa tarvitset kulhollisen vettä, pyyhkeitä, puhdistusaineen ja puhdistuskintaan jota vasten voit pyöritellä siveltimiä (paitsi jos käytät Marseille- saippuaa puhdistusaineena, tällöin voit pyöritellä siveltimiä ensin saippuan pintaa vasten ja sitten kättäsi vasten)

1. Kasta siveltimen kärki vedessä ja pyörittele sivellintä puhdistusaineen kanssa puhdistuskinnasta vasten tai jos käytät Marseille-saippuaa niin pyörittele sivellintä ensin tätä vasten kevyesti ja sitten joko puhdistuskinnasta tai kättäsi vasten niin että meikki alkaa irrota siveltimen pinnasta.
Jatka siveltimen pyörittelyä niin kauan että meikki irtoaa kunnolla.

 2. Huuhtele sivellin huolellisesti joko juoksevan veden alla tai vesikulhossa, niin kauan että siveltimestä ei irtoa enää puhdistusainetta.

Jos sivellin vaikuttaa yhä likaiselta toista tarvittaessa vaiheet 1&2. Joskus silveltimet vaativat useamman kuin yhden pesukerran.

3. Purista siveltimestä enimmät vedet pois ja painele tämän jälkeen hellävaroen sivellintä kuivaksi joko pyyhettä tai talouspaperia vasten. Muotoile sivellin sen oikeaan muotoon.

4. Aseta sivellin kuivumaan vaakatasossa pyyhkeen päälle. (Kaikista paras tapa kuivata silveltimet olisi asettaa ne tähän tarkotettuun telineeseen jossa ne olisivat kohtisuoraan alaspäin, jolloin vesi ei vahingossakaan pääse siveltimen liimaosiin.)
Asettele siveltimet pyyhkeellä sen verran erilleen toisistaan että ne pääsevät kaikki ilmavasti kuivumaan kunnolla.

Näin likaista vettä tuli vain yhden silveltimen pesun jälkeen!
Siveltimen vartta ei kannata upottaa veteen vaan sen puhdistaminen onnistuu parhaiten pyyhkimällä se puhtaaksi joko desinfiointiaineella tai pesuaineeseen kostutetulla paperilla/ tai liinalla pyyhkimällä.
Siveltimen liimaus kärsii jos sitä uittaa toistuvasti vedessä.

Nyt päästään meikkisienten puhdistuksen äärelle

Meikkisienen puhdistus sujuu parhaiten vesikulhossa jossa on pesuainetta.

Upota meikkisieni pesuveteen ja puristele sientä veden alla niin kauan että meikki irtoaa sienestä.
Toista sienen puristelua huuhteluvaiheessa niin kauan että pesuainetta ei enää irtoa, tee huuhtelu joko kulhossa jossa on puhdasta vettä tai juoksevan veden alla.
Purista meikkisienestä enimmät vedet pois ja painele pyyhkeellä.
Aseta meikkisieni pyyhkeen päälle kuivumaan.

Kuinka usein meikkausvälineet sitten tulisi puhdistaa? Jos meikkaat säännöllisesti päivittäin tai viikottain suosittelemme noudattamaan seuraava ohjeistusta:

Nestemäisille ja voidemaisille meikeille tarkoitetut silveltimet ja sienet tulisi puhdistaa lähes jokaisen käyttökerran jälkeen !
Vähintään kuitenkin kerran viikossa.
Puuterimaisille ja jauhoisille meikeille tarkoitetut siveltimet ja sudit tulisi puhdistaa ainakin joka toinen viikko, mutta vähintään kerran kuukaudessa.

Muista myös pestä meikkipussisi, jotta puhdistetut välineet myös pysyvät puhtaana!
Ripsientaivutin kannataa myös pyyhkiä puhtaaksi desinfiointiaineella.
Puhdista myös paikka jossa säilytät siveltimiäsi. Kaikista paras tapa olisi säilyttää siveltimet pystyasennossa kannellisessa säilytysrasiassa suojassa pölyltä ja bakteereilta.

Meistä jokaiselle on varmasti tuttua että emme tule puhdistaneeksi meikkisiveltimiämme aivan niin usein kuin pitäisi.. Nyt on kuitenkin hyvä hetki aloittaa.
Puhtailla meikkausvälineillä meikki levittyy paljon paremmin, et tule kuljettaneeksi samalla meikin mukana ihollesi likaa ja bakteereita.
Meikkisiveltimiesi käyttöikä kasvaa säännöllisen puhdistuksen myötä huomattavasti.
Muistathan myös että meikkisiveltimet/sienet ovat henkilökohtaisia aivan kuten deodorantti, hammasharja ja alusvaatteet.
Älä siis meikkaa kaupan testereillä tai lainaa muiden siveltimiä.
Jos samoja meikkisiveltimiä/sieniä käyttää useampi henkilö tulee ne aina puhdistaa kun käyttäjä vaihtuu.
Mukavia meikkaushetkiä puhtain siveltimin!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: