Kosmetiikan konmari, Nämä kosmetiikkatuotteet vievät turhaa tilaa hyllyssäsi.

Tämän päivän teema on kosmetiikan konmari. Älä kuitenkaan vielä heitä kaikkea kosmetiikkaasi pois. Päivän teemana on kartoittaa omaa olemassa olevaa kosmetiikkaasi ja tarkastaa tuotteiden säilyvyys.Tässä kirjoituksessa kerromme, miten tarkastat tuotteiden päiväykset sekä tunnistat huonoksi menneen tuotteen. 

Nyt on aika tehdä tilaa omaan kauneuskaappiin ja heittää vanhentuneet tuotteet pois. Uskon että sinulle, kuten varmaan meille kaikille, jää joskus tuotteita kaapin perälle pölyyntymään ja pilaantumaan. Tarkista tänään kaikki tuotteesi läpi ja heitä vanhentuneet kosmetiikat pois. Miksipä et samalla pyyhkisi kauniit purkkisi pölystä ja liasta ja asettelisi ne kauniisti takaisin hyllylle tuottamaan iloa. =)

Kosmetiikkatuotteet eivät säily ikuisesti. Jokaisen tuotteen kyljestä löytyy säilyvyysmerkintä mikä kertoo tuotteen viimeisen käyttöajankohdan. Päiväysten tarkastaminen voi olla hauskaa kun siihen asennoituu oikealla tavalla. Jokainen pois heitettävä tuote antaa lisää tilaa ja sitähän me kaikki tarvitsemme.

Valmisteen säilyvyysaika voidaan ilmoittaa kahdella tavalla. Jos tuote säilyy enintään 30 kuukautta, säilyvyysaika merkitään pakkaukseen sanoilla ”Parasta ennen” ja ”Bäst före” tai tiimalasi-symbolilla sekä päivämäärällä, johon asti tuote säilyy.

Mikäli tuote säilyy yli 30 kuukautta, käytetään ”säilyvyys avaamisen jälkeen” -merkintää. Tämä merkitään avattua purkkia esittävällä symbolilla. Symbolin sisälle tai viereen merkitään säilyvyys avaamisen jälkeen kuukausina esimerkiksi 6kk tai 12kk. Aika tarkoittaa jaksoa, jona valmistetta voi käyttää avaamisen jälkeen.

Tuote saattaa pilaantua vääränlaisen käytön ja säilytyksen vuoksi vaikka tuote olisikin vielä säilyvyyden aikaikkunassaan. Tarkkaile myös tuotteen koostumusta, hajua ja väriä, muutokset näissä voivat kertoa tuotteen pilaantumisesta. Vinkki: kirjoita tuotteen kanteen tai pohjaan päivämäärä jolloin olet tuotteen avannut. Näin säilyvyyden tarkkailu on helpompaa!

Kun olet saanut kaikki kosmetiikkatuotteesi päiväykset tarkastettua voidaan siirtyä seuraavaan aiheeseen; miten säilytät kosmetiikkaasi oikein ja mitkä tekijät lyhentävät kosmetiikan käyttöikää.

Mikäli olet oikein innokas voit lukea lisää pakkausmerkinnöistä ja tuotteiden säilyvyydestä täältä:

Lue lisää

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: