Haluamme että vältät tämän ensimmäisen virheen ihonhoidossasi

Tässä kirjotuksessa pureudumme ihotyyppeihin. Mitä ihotyyppejä on olemassa, mistä ne tunnistaa ja mitkä ovat niiden ongelmakohtia. Jokaisen iho on yksilöllinen jolloin mitään hokkuspokkus hoitosuosituksia, jotka sopivat kaikille, ei voi antaa. Pyrimme kuitenkin tämän ihonhoitokoulun aikana antamaan sinulle perustyökalut joilla ylläpidät ja parannat ihosi kuntoa. Iho ja oma ihon tyyppi muuttuu jatkuvasti ja harvalla ihotyyppi on puhtaasti vain yhtä tyyppiä. Ihotyyppiin vaikuttaa ikä, aika, hormonitoiminta, ruokavalio ja ilmasto. Ihotyyppisi kertoo mitkä ovat ihosi ongelmakohdat, millaiset tekijät pahentavat ja parantavat tilannetta ja kuinka ihoa hoidetaan tuloksellisesti. Kun tunnet ihotyyppisit, osaat tehdä parempia ihohoitoon liittyviä valintoja. Ihonhoidon ensimmäinen virhe voi olla väärin määritelty ihotyyppi.

Ihotyypit voidaan jakaa karkeasti neljään ryhmään; kuiva iho, normaali iho, rasvainen iho sekä yleisin sekaiho. Tämän lisäksi iho voi olla pintakuiva ja herkkä. 

Kuiva iho

Kun ihon pintakerros haihduttaa vettä nopeampaan tahtiin kuin mitä iho pystyy alla olevista kudoksista palauttamaan alkaa iho kuivua. Kuivan ihon tunnusmerkkejä on kiristävä ja epämiellyttävä tunne, erityisesti pesun jälkeen. Ihohuokoset ovat miltei näkymättömät ja iho voi hilseillä. Kuiva huoneilma pahentaa kuivan ihon oireilua, vastaavasti kesän kosteat kelit parantavat ihon kuntoa. Kuiva iho muuttuu pinnaltaan kovaksi. Yksi kuivan ihon oire voikin olla talirauhasten tukkeutuminen ja sitä kautta finnien ilmestyminen. Tälläinen iho helposti tulkitaan virheellisesti rasvaiseksi ihoksi millaisen ihoa ei tulisi missään nimessä hoitaa. Kuiva iho tarvitsee kosteutta ja suojaavia hoitotuotteita sillä iho on joustamaton ja altis vaurioille.

Rasvainen iho

Rasvainen iho kiiltää päivän mittaan. Syynä on se että iho tuottaa liikaa ihoa kosteuttavaa talia. Tästä syystä myös ihohuokoset, minkä kautta tali nousee pintaan, suurenevat. Liikatuotannossa olevat talirauhaset tukkiutuvat helposti aiheuttaen aknea. Iho voi tuntua paksuuntuneelta ja näyttää samealta. Rasvainen iho voi olla samaan aikaan kosteusköyhä eli kuiva. Kosteuttavat tuotteet sopivat myös rasvaiselle iholle. Tämän lisäksi voidaan käyttää talintuotantoa rauhoittavia tuotteita sekä ihohuokosia supistavia kasvovesiä. 

Sekaiho

Jokaisella meillä on enemmän tai vähemmän sekaihoa, valtaosalla T-alueella, jolla kutsutaan otsan, nenän ja leuan aluetta, iho on rasvaisempi kuin muualla ihossa. Vastaavasti ei rasvaiset alueet kärsivät kosteuden puutteesta. Sekaihon hoito on haastavaa sillä eri ihon alueita tulisi hoitaa erilaisilla tuotteilla.

Kotiin kannattaa tuotteet valita sen mukaan, mitä ihotyyppiä kasvoilla on eniten. Kosteuttavat tuotteet ovat aina varma valinta.

Normaali iho

Normaali iho on kaikkein harvinaisin ihotyyppi. Jos sinulla on normaali iho, onneksi olkoon, olet onnekas! Normaali iho on kauniin ruusuinen, sileä ja pysyy mattaisen hehkuvana läpi päivän. Normaali iho ei kuitenkaan ole pysyvä jos ihoa ei jaksa hoitaa ja huoltaa. Tärkeitä periaatteita normaalin ihon hoidossa on ennalta ehkäistä vanhenemisen merkkejä sekä ylläpitää ihon kosteustasoa.

Herkkäiho

Herkkä iho ei ole varsinaisesti ihotyyppi mutta tämä ihotyyppi reagoi herkästi kosmetiikkaan, ympäristön rasitteisiin sekä auringonvaloon. Herkän ihon merkkejä on punoitus ja ärtyminen sekä ihon epätasaisuus. Herkänihon hoitoon löytyy herkänihon tuotteita, ne ovat suojaavia, antiallergeenisia sekä kosteuttavia.

Raavituttaako päätä? Ei hätää, oman ihotyyppisi ei välttämättä ole vain yhtä tiettyä tyyppiä vaan ihossa voi olla piirteitä useammasta ihotyypistä. On kuitenkin tärkeää tiedostaa millainen ihosi pääsääntöisesti on. Tiesitkö, että jokaisen kasvohoidon alussa määritellään asiakkaan ihotyyppi ja sen mukaan valitaan hoitotuotteet? Ehkä ensi kerralla voisit kysyä kosmetologiltasi mitä hän ihossasi näkee?

Hienoa, nyt olemme päässeet alkuun ihonhoidon koulussa. Huomenna syvennämme osaamista.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: